Συλλεκτικό βιβλίοΤαξίδι στο χρόνο...

Το βιβλίο κυκλοφόρησε μόνο κατά το έτος 2018 στο Amazon. Ελάχιστοι άνθρωποι στην Ελλάδα έχουν κάποιο αντίτυπο. Το βιβλίο εκδόθηκε σε μονόχρωμη και έγχρωμη έκδοση. Σήμερα, έχει αντικατασταθεί από το βιβλίο «Η Θεμελίωση της Πληροφορικής». Είναι συλλεκτικό όχι μόνο επειδή είναι εκτός κυκλοφορίας, αλλά επειδή παρουσιάζει και προσωπικές ιστορίες από τις δεκαετίες 1970-1980, στοιχείο που δεν υπάρχει στο νέο βιβλίο, το οποίο είναι επιστημονικό/τεχνικό εκτός από ιστορικό.

Το περιεχόμενο του βιβλίου χρησιμοποιείται ως αντικείμενο συζήτησης σε ειδικές συναντήσεις με μέλη ρετρό κλαμπ ή προσωπικούς καλεσμένους για τη συλλογή των υπολογιστών της δεκαετίας του 1980.
Το βιβλίο είναι μια μηχανή του χρόνου από χαρτί που μας ταξιδεύει πάνω από 30 χρόνια πίσω στο χρόνο… «Ζούμε» μαζί του, εκείνα τα χρόνια που άλλαξαν τα πάντα στην ιστορία των υπολογιστών αλλά και στη ζωή μας. Ταξιδεύουμε στις παλιές γειτονιές της Αθήνας, τότε που οι δρόμοι ήταν χωμάτινοι. Τις γειτονιές που φωτίζονταν από τα πολύχρωμα φώτα των παιδικών και εφηβικών πάρτι…. Ταξιδεύουμε μέσα από όσα γεγονότα ζήσαμε πραγματικά εκείνη την εποχή με επίκεντρο την «επέλαση» των πρώτων υπολογιστών οικιακής χρήσης…

Κατά την εξέλιξη του βιβλίου, «χτίζεται» μια χρονική γέφυρα του χτες με το σήμερα. Η γέφυρα ξεκινά από τις δεκαετίες 1970-1980 και φτάνει στο μικρό ιδιωτικό μουσείο πληροφορικής που κατάφερα να δημιουργήσω πρόσφατα.

Κάθε έκθεμα και μια προβολή στο παρελθόν… κάθε πλήκτρο και υπολογιστής, κρατά «ζωντανά» χιλιάδες αποτυπώματα ανθρώπων που τα χρησιμοποίησαν, ανθρώπων από όλη την Ευρώπη και τον κόσμο, ιστορίες μοναδικές. Τώρα τα εκθέματα περιμένουν σιωπηλά μέσα στην αντηλιά και το σκοτάδι του μικρού μουσείου για να τα ζωντανέψετε… Τα εκθέματα θα πεθάνουν μόνο όταν τα ξεχάσετε και τα αφήσετε να χαθούν στο χρόνο. Κάθε γραμμή του βιβλίου που διαβάζετε, είναι και μια ανάσα ζωής για κάθε έκθεμα, είναι το ζωντάνεμα της ιστορίας τους, είναι το ζωντάνεμα μιας ξεχωριστής παιδικής ηλικίας…

Ακολουθούν ενδεικτικές εικόνες από το συλλεκτικό βιβλίο.