Δημιουργός της σελίδας


Δημιουργός της σελίδας είναι ο Δρ. Παναγιώτης Παπάζογλου, συγγραφέας του πρώτου βιβλίου στην Ελλάδα για το Arduino (1η έκδοση 2014, 2η έκδοση 2017, 3η έκδοση 2021). Το βιβλίο παραμένει best seller και No1 στην Ελλάδα από το 2014.

Δείτε όλα τα βιβλία του.


Το ξεκίνημα, οι στόχοι και το υλικό

Η σελίδα δημιουργήθηκε στα μέσα Αυγούστου του 2021 για την εκπαιδευτική και παιδαγωγική υποστήριξη μαθητών και φοιτητών στις ανοιχτές τεχνολογίες με δωρεάν ανοιχτό υλικό, χωρίς αποκλεισμούς. Ταυτόχρονα, στόχος της σελίδας είναι η υποστήριξη εκπαιδευτικών και γονέων στην ένταξη ανοιχτών τεχνολογιών για πρώτη φορά στο σχολείο ή το σπίτι. Το υλικό της σελίδας είναι αυθεντικό και έχει δημιουργηθεί από τον Παναγιώτη Παπάζογλου. Η σελίδα από τα μέσα Σεπτεμβρίου του 2021, συγκεντρώνει εκατοντάδες επισκέπτες καθημερινά, ενώ η ενημέρωση γίνεται συχνά, με το αντίστοιχο ημερολόγιο να εμφανίζει τις αλλαγές αυτές. Επειδή η επισκεψιμότητα είναι αυξημένη, το υλικό ανανεώνεται συχνά, ώστε η συγκεκριμένη σελίδα να αποτελέσει πραγματικά ένα εκπαιδευτικό βοήθημα για όλο και περισσότερους ενδιαφερόμενους για το Arduino και άλλες παρόμοιες τεχνολογίες.

Πώς έχει προκύψει το όνομα microdev.gr;

Επειδή η ιστοσελίδα είναι εστιασμένη στην ανάπτυξη εφαρμογών για μικροϋπολογιστές (micro-computers), μικροελεγκτές (micro-controllers) και μικροεπεξεργαστές (micro-processors), χρησιμοποιήθηκε το πρώτο συνθετικό, δηλαδή το MICRO και προστέθηκε το DEV που είναι τα πρώτα γράμματα της λέξης DEVelopment, δηλαδή της ανάπτυξης. Έτσι, η ονομασία είναι MICRODEV μαζί με την κατάληξη GR, εφόσον είναι ελληνικό site.