Ανάπτυξη Εφαρμογών με το Arduino

Το Arduino αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια τη Νο1 αναπτυξιακή πλατφόρμα στην Ελλάδα και τον κόσμο, αφού το χρησιμοποιούν οι περισσότεροι μαθητές, φοιτητές, μηχανικοί, επαγγελματίες και χομπίστες. Το βιβλίο «Ανάπτυξη Εφαρμογών με το Arduino», αποτελεί το πρώτο και το πιο πλήρες εκπαιδευτικό βιβλίο στην Ελλάδα, το οποίο παραμένει Best Seller από το 2014.Εκδόσεις: ΤΖΙΟΛΑ, Θεσσαλονίκη
ISBN: 978-960-418-937-3
Κωδικός ΕΥΔΟΞΟΥ: 102071811
Έκδοση:
Έτος έκδοσης: 2021
Σελίδες: 700

 

Γενικά

Μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2000, η ανάπτυξη σύγχρονων εφαρμογών -κυρίως αυτόνομων-, ήταν σχεδόν απαγορευτική, αφού η τεχνολογία δεν ήταν προσιτή τόσο από πλευράς κόστους, όσο και από πλευράς πολυπλοκότητας. Λίγο πριν τα μέσα της δεκαετίας του 2000, προτάθηκε η πλατφόρμα ανοιχτής αρχιτεκτονικής Arduino, που φιλοξενούσε έναν μικροελεγκτή. Βασισμένη στην ιδέα ενός φοιτητή λίγα χρόνια πριν, έφερε την επανάσταση σε παγκόσμια κλίμακα, αφού τώρα μπορούσε κάποιος χωρίς να είναι σχετικός με την τεχνολογία, να αναπτύξει γρήγορα και εύκολα τις δικές του εφαρμογές (τουλάχιστον να ξεκινήσει). Tο Arduino αποτελεί τη Νο1 ψηφιακή αναπτυξιακή πλατφόρμα φυσικού υπολογισμού στον κόσμο, με την έκδοση UNO να είναι η πιο δημοφιλής. Υποστηρίζει αυτοματισμούς αλληλεπίδρασης με το φυσικό κόσμο, αφού συνδέεται με αισθητήρες και ελέγχει εξωτερικά κυκλώματα. Το 2013, οι συγγραφείς του βιβλίου «Ανάπτυξη εφαρμογών με το Arduino» διαπίστωσαν ότι αυτή η προσιτή τεχνολογία ήταν σχεδόν άγνωστη στην Ελλάδα και ως εκπαιδευτικοί, αποφάσισαν να γράψουν το πρώτο βιβλίο, το οποίο θα βοηθούσε στην προσπάθεια να γίνει περισσότερο γνωστή. Έτσι, η πρώτη έκδοση του βιβλίου κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2014. Από τότε, το βιβλίο έχει φτάσει στη σημερινή 3η έκδοση και εξακολουθεί να είναι Νο1 στην Ελλάδα, αφού το περιεχόμενό του ανανεώνεται και εμπλουτίζεται σε κάθε νέα έκδοση. Έχει δημιουργηθεί με ιδιαίτερα εκπαιδευτικό χαρακτήρα, κάνοντάς το προσιτό σε κάθε εκπαιδευόμενο. Είναι δε εντυπωσιακό, το γεγονός ότι το βιβλίο έχει ευρεία αποδοχή σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, αφού το υλικό του ξεκινά από το μηδέν, χωρίς να προϋποθέτει προηγούμενες γνώσεις, ενώ καλύπτει και τα πιο πολύπλοκα θέματα που απαιτούνται στο πανεπιστήμιο. Το βιβλίο είναι επικεντρωμένο στις εφαρμογές, που αποτελούν το βασικό εργαλείο εκμάθησης και μέσα από αυτές, ο αναγνώστης εμπεδώνει τις απαραίτητες γνώσεις. Το περιεχόμενό του εξελίσσεται σταδιακά, διδάσκοντας τον τρόπο ανάπτυξης των εφαρμογών αξιοποιώντας αισθητήρες, κυκλώματα, κλπ. Ταυτόχρονα, το βιβλίο είναι πλαισιωμένο με πλούσιο δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό και εκατοντάδες λεπτά βίντεο για να ξεκινήσετε και να αναπτύξετε τις δικές σας εφαρμογές.

 

3η έκδοση

Το Arduino αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια τη Νο1 αναπτυξιακή πλατφόρμα στον κόσμο. Το ίδιο ισχύει και στην Ελλάδα, αφού το χρησιμοποιούν οι περισσότεροι μαθητές, φοιτητές, μηχανικοί, επαγγελματίες και χομπίστες. Το σύγγραμμα «Ανάπτυξη Εφαρμογών με το Arduino», αποτελεί ίσως το πιο πλήρες εκπαιδευτικό βιβλίο στην Ελλάδα. Επειδή όμως η τεχνολογία εξελίσσεται και το εκπαιδευτικό υλικό του βιβλίου περιλαμβάνει λογισμικό και εφαρμογές, κρίθηκε σκόπιμο να γίνουν οι απαραίτητες ενημερώσεις, αλλά και να προστεθεί νέο υλικό, προ¬κειμένου οι αναγνώστες να έχουν στα χέρια τους το πιο πρόσφατο εκπαιδευτικό υλικό. Πιο συ¬γκεκριμένα, η 3η έκδοση έχει εμπλουτιστεί με νέο υλικό που ξεπερνά τις 100 σελίδες, ως εξής:

 

Διάρθρωση περιεχομένου

 

Γιατί να το επιλέξετε

 

Πρόσβαση με ένα κλικ

Πρόκειται για ένα βιβλίο, το οποίο περιλαμβάνει εμπλουτισμένο περιεχόμενο (video, παρουσιάσεις, υπερσύνδεσμοι), μέσα από τη χρήση των εικονιδίων QR. Η πρόσβαση είναι άμεση με την ενεργοποίηση της κάμερας στο κινητό. Τώρα, μπορείτε να παρακολουθήσετε το βιντεομάθημα που αντιστοιχεί στην ενότητα που διαβάζετε!

Λίστα QR

Εμπλουτισμένο περιεχόμενο

Το βιβλίο συνοδεύεται από υλικό το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει ειδικά βίντεο σε μορφή παρουσίασης ή μαθήματος και είναι προσβάσιμο μέσω των QR που είναι ενσωματωμένα στις αντίστοιχες σελίδες, χρησιμοποιώντας το κινητό τηλέφωνο. Εναλλακτικά, στη σελίδα του εκδότη μπορείτε να δείτε την αναλυτική λίστα QR και να αποκτήσετε πρόσβαση από τον υπολογιστή.

 

Δείγματα

descriptionΤυχαία στιγμιότυπα από σελίδες του βιβλίου

 

Αυτόματη εύρεση της φθηνότερης τιμής αγοράς