Γιατι

το microDEV.gr είναι ένα διαφορετικό site?

Η αποστολή του Site

Στο διαδίκτυο θα βρείτε πολλά site με εφαρμογές για το Arduino και παρόμοιες τεχνολογίες. Όμως, όλα αποτελούν στείρες συλλογές με οδηγίες για την υλοποίηση εφαρμογών, κάνοντας απλά copy-paste τον κώδικα που είναι διαθέσιμος ή παρακολουθώντας απλά βίντεο από την τελική λειτουργία. Αυτού του είδους η προσέγγιση είναι ενάντια σε κάθε έννοια εκπαίδευσης, αφού αναπαράγει στείρα γνώση, χωρίς να δίνεται η δυνατότητα στον εκπαιδευόμενο να αναπτύξει τη σκέψη του και να κατανοήσει τη γνώση που κρύβεται πίσω από τις εφαρμογές και να του δώσει τα εργαλεία αξιοποίησης και κατάκτησης νέων δεξιοτήτων.

Αυτό το site (microDEV.gr), προσεγγίζει τις τεχνολογίες όπως το Arduino, από εκπαιδευτική σκοπιά, όπως θα έπρεπε να κάνει το σχολείο ή το πανεπιστήμιο, με επίκεντρο την ανάπτυξη της δημιουργικής σκέψης των μαθητών και φοιτητών. Ο δημιουργός του site (Δρ. Παναγιώτης Παπάζογλου), καθηγητής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για περισσότερο από 25 χρόνια, δουλεύει ακριβώς με αυτό το στόχο. Για αυτό το λόγο και σχεδόν όλο το υλικό του site, αποτελείται από βίντεο και όχι από έτοιμη γνώση απλά για αντιγραφή. Βίντεο που σκοπό έχουν, τη διδασκαλία των απαραίτητων γνώσεων για τις εφαρμογές, όπως ακριβώς θα γινόταν μέσα στην τάξη.

Έτσι λοιπόν, το microDEV.gr έχει εντελώς διαφορετική φιλοσοφία από οποιοδήποτε άλλο site, το οποίο συνήθως έχει αναπτυχθεί για το κέρδος, κλπ. Επίσης, όπως θα διαπιστώσετε, αυτό το site δεν έχει διαφημίσεις ή χορηγούς, ενώ δεν αποδέχεται δωρεές. Είναι ένα πραγματικά δωρεάν και ανοιχτό site.

Περισσότερα στην ενότητα about >>